Miért a hibrid technológiáké a jövő gyártása?

2017. január 20. 11:30

Sarah Anderson Goehrke
3DPrint.com
A 3D nyomtatás csak egyes esetekben válik egyedüli üdvözítő gyártótechnológiává, a többiben viszont a hagyományos módszerekkel összekombinált hibridmegoldásoké a jövő.

„Az additív gyártótechnológiák, a 3D nyomtatás története az 1980-as években, a gyors prototípuskészítéssel kezdődött, mára a gyártás szinte minden területére eljutottak. A 3D szkenneléssel megtámogatott 3D tervezés 3D prototípusokig, majd egyre több végfelhasználói termékig, termékrészig vezetett el. De nem ez a teljes történet.

Legyünk óvatosak az izgalmas technológiai hírekkel, a 3DP egyes esetekben hibátlanul helyettesíti a hagyományos módszereket, viszont nem mondhatjuk, hogy az additív gyártás az egyetlen kötelező gyártótechnológia. Egyre több hibrid megoldás tűnik fel, és mind több maker ébred rá világszerte, hogy a technológiáknak nem kell mindig versengniük egymással, mert az additív és a szubsztraktív módszerek sok esetben inkább kiegészítik egymást. Az additív gyártás új sáv a gyártótechnológia autópályáján, hibridizáción keresztül fonódik össze a hagyományos technikákkal. Két új projekt is ezt támasztja alá, a 3DP-t mind inkább a nagy egész részeként látjuk.

A fogyasztót végső fokon nem az érdekli, hogy hogyan készült egy termék, egyszerűen csak azzal foglalkozik, hogy elkészült, és jól készült el, vagy sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés