Robotszakács süti a palacsintát a robothotel robotéttermében

2017. február 5. 9:30
Egy japán témapark hoteljében és éttermében több a humanoid robot és az android, mint a humán alkalmazott. Kb. 200-an vannak, a séf palacsintát és kínai rizst is tud sütni.

Nagaszaki Hollandiát idéző 2015-ben nyílt témaparkja, a Huis Ten Bosch különleges éttermet létesített: az alkalmazottak között több a robot, mint ember. A sztár egyértelműen a kétkarú humanoid séf. Palacsinta mellett kínai stílusú sült rizst, fánkot és koktélokat is összedob.

Az egész közeg futurisztikus, 72 szobás hoteljével, három ügyfélszolgálati, kávészervírozó és más teendőket abszolváló robotjaival. Az eredetileg 30 fős humán személyzetet 8-ra (plusz tízfős technikus csapatra) csökkentették. Az érkező vendéget eleve tíz humanoid üdvözli.

A büféstílusú Henn-na étterem 2016 júliusában nyílt, a világ minden szegletéből érkező látogatók azóta csodálhatják az ételeket előkészítő, bártender-, pincérrobotokat és természetesen a séfet. Az étterem azonban nemcsak turistalátványosság – építőit, fejlesztőit érdekelte, meddig mehetnek el az automatizálásban, és melyek a csak ember által megoldható feladatok.

A hotel vendégeinek nincs szüksége kulcsra, mert az ajtók arcfelismeréssel működnek. A szobahőmérséklet a testhőmérsékletre reagálva változik. Az árak 62 dollár/éjszakával kezdődnek.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés