A Dark Web ötödét meghackelték

2017. február 6. 14:01

Jon Fingas
Engadget
Komoly, de nem végzetes támadás érte az internet fegyver- és drogkereskedelemnek, gyermekpornónak stb. otthon adó sötét oldalát.

„Rossz pillanatai vannak a Dark Webnek, és az áldozatokat ezúttal szinte senki nem sajnálja. Egy az Anonymousszal kapcsolatban álló hacker ugyanis közölte a Motherboarddal, hogy a Tor hálózat »titkos« oldalainak ötödét, több mint 10 ezret kicsinált. Állítólag az első hackelése volt.

A Freedom Hosting II szolgáltatáson keresztül támadt, miután rájött, hogy gyermekpornó fut rajtuk, és a hoszt nyilván tudott róla. Már csak azért is, mert 256 MB-nál többet nem engedélyez, és mindegyik több gigányi adatot használt. Most az összes oldalon a támadás természetét magyarázó és az FH2-t gyalázó üzenet olvasható.

A támadást állítólag nem volt nehéz kivitelezni. Indulásként a hackernek csak egy új vagy létező oldalt kellett kontrollálnia. Utána főként egy konfigurációs fájlt kellett módosítani, amellyel jelszó reszetet generált, és hozzáfért a rendszergazda azonosítójához.

Az első jelek alapján, a behatoló felelősségteljesen kezeli az adatokat. Biztonsági szakembernek, a szakember pedig büntetés-végrehajtóknak adja át őket. A nyomozók legalább annyira lehetnek boldogok, mint amennyire frusztráltak. Amikor az FBI beszivárgott a Dark Webre helykövető malware-rel próbálta azonosítani az egyéni felhasználókat. Most már aligha teheti ezt, mert hiába érné el a honlapok működtetőit, a kliensek a szélrózsa minden irányába szóródtak szét.

Ugyan komoly csapás az internetes alvilágnak, de mégsem akkora győzelem, mint lehetne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés