Nemzetközi pénzátutalás a Facebookon

2017. február 22. 8:30
A TransferWise úttörő szolgáltatást indított a Messengeren.

A digitális fizetési verseny legújabb állomásaként a 2011-ben banki tranzakciók magas költsége miatt frusztrált két észt, Taavet Hinrikus és Kristo Käärmann által alapított, ma már londoni székhelyű (és 1 milliárd dollár értékű) TransferWise nemzetközi pénzátutaló szolgáltatást indított a Facebook chatalkalmazásán, a Messengeren.

A cég a felhasználók pénzügyi kommunikációját segítő, online vásárlásokat kivitelező chatbotot fejlesztett erre a célra. Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és az Európai Unióban elérhető szolgáltatással családtagoknak, rokonoknak és barátoknak utalhatunk át, és beállíthatjuk az átváltási árfolyamot is.

Az USA-ban már létezik hasonló Facebook-szolgáltatás, nemzetközi szinten viszont a TransferWise az első. A közösségi hálózat tavaly tette közkinccsé a Messenger appot, hogy külsős fejlesztők is találjanak ki rá chatbotokat, amelyekkel természetesen bővülnek a vevőszolgálati lehetőségek, és nő a platformon folyó üzleti tranzakciók száma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés