Szárnyal a bitcoin

2017. február 25. 9:30
1200 dollárra szökött a 2014-es mélypont óta folyamatosan erősödő legismertebb kriptovaluta árfolyama.

A rekordnak számító 1200 dollár fölé kúszott a legismertebb digitális fizetőeszköz, a bitcoin árfolyama. A növekedés oka, hogy befektetők számításai alapján március 11. körül jöhet az első bitcoinos ETF, az árat naponta közlő hagyományos befektetői alapokkal szemben percről percre változó Tőzsdén Kereskedett Alap. Az Egyesült Államok szabályozói állítólag jóváhagyják.

Hagyományos piaci szereplők sokáig idegenkedtek a webalapú kriptovalutáktól, túlértékeltnek, ingadozónak, bonyolultnak és kockázatosnak tartották mindet. A 2008-ban kitalált bitcoin 2010 óta a 2014-es mélypont kivételével viszont mindegyiknél jobban teljesített, idén pedig a korábbi negyedével nőtt az értéke. Február 24-én Ázsiában 1200, az Európai Unióban 1190 dolláros árfolyamon kereskedtek vele, amellyel a forgalomban lévő összes bitcoin értéke megközelíti az Izland gazdaságával kb. azonos 20 milliárd dollárt. A szabályozással még vonzóbb lehet.

A potenciálisan magas bevételek ellenére az üzleti élet meghatározó szereplői azonban valószínűleg alaposan megfontolják, hogy befektessenek a kriptopénzbe, mert likviditási szempontból még most sem elégedettek vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés