30 éven belül jön a Szingularitás

2017. március 1. 11:30

Masayoshi Son
Business Insider
2047-ig bekövetkezik az intelligenciarobbanás, és a mesterséges intelligencia lehagyja az embert.

„2047-ig bekövetkezik a Szingularitás (amikor az exponenciálisan növekvő gépi intelligencia utoléri és lehagyja az embert – a szerk.). Teljes mértékben hiszek ebben az elméletben,30 éven belül valósággá válik. Sokféle szuperintelligencia lesz: repülők, úszók, nagyok, mikroméretűek, futók, két-, négy-, százlábúak. Egy számítógépes chip 10 ezer IQ-val lesz addigra azonos.

Ezért sietek a mesterségesintelligencia-fejlesztésekkel és a befektetésekkel. Sokkal többre lesz képes az embernél. Milyen munkákat fogunk végezni? Milyen lesz az életünk? Filozófiai kérdéseket kell feltennünk. Jó vagy rossz lesz?

Partnerünkként fog viselkedni. Ha rosszul használjuk, kockázatot jelent. Ha helyesen, segít jobbá tenni az életünket: pontosabban prognosztizáljuk a jövőt, egészségesebbek leszünk stb.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csacsiság , amit ír a szerző . Az élő ember transzcendens-konkrét szellemi-szabad kapcsolatban van a Szentháromság végtelen létével , míg a robot nem...A robot tehát lehet , hogy mechanikusan jobb , de az élő dinamika szempontjából elvileg gyengébb kategória...

Ha prognosztizáljuk a jövőt, összeomlik az idő, te pupák!

Adjál nekik Béla, megérdemlik! Azt hiszik, most,
hogy Ulfkotte meghalt, azt csinálnak, amit akarnak.

A szingularitás egy olyan helyzet, amikor az előzmények alapján semmit nem lehet megjósolni (pl. mert nincsenek is előzmények).

Ilyen az ősrobbanás, ilyen egy fekete lyuk belseje, de ilyennek mondják azt a lehetséges helyzetet is, ha megjelenik egy emberrel összehasonlítható MI.

Továbbá ha minden évben úgy szaporodik Párizsban a lóvontatta fogatok száma, mint az 1880-as években, akkor Párizst 2000-re egy méter vastagon el fogja lepni a lószar.

Ez is egy prognózis volt az 1880-as évek folyamatait kivetítve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés