Egy új mesterségesintelligencia-meghatározás felé

2017. március 8. 8:30

Mark Skilton
The Huffington Post
A jövő mesterséges intelligenciája érzékelés, cselekvés, nyelvmegértés és megismerés egyetlen holisztikus rendszerbe integrálásán alapul.

„Az általános intelligenciának sokkal több oldala van, mint amennyit a Turing-teszt kérdéseire választ adó programok képviselnek. Túl kell mutatnia a természetesnyelv-feldolgozáson és logikán túlmutató teszten. Az ezen alapuló rendszerek közelében sem járnak a jelentés megértéséhez.

Dicséret illeti az új eredményeket, például az IBM Watsonját, de ezek csak a specializált intelligencia példái, az egyetemes intelligenciának csak a szűk keresztmetszetét adják. Az intelligenciának nem specifikus mechanikus feladatokra reagáló, hanem a fizikai környezetet és az emberi létezést jobban általánosító valódi értelmezését adó mélyebb és szélesebb definíciójával kellene dolgozni.

A jövő általános, szerkesztetlen adatokat feldolgozó, tetszőleges tárgyakat műalkotássá, szerkezetekké átalakító, az információ kontextusát értő és abból következtető holisztikus rendszerének az érzékelést, a cselekvést, a nyelvet és a megismerést is magába kell integrálnia.

Hasznos lenne egy nyilvános vita, hogy megvitassuk ezeket, az intelligenciát, mesterséges intelligenciát és következtetést egymástól elválasztó kérdéseket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés