Közösségi médiával előrejelezhetők árvizek és hurrikánok

2017. március 15. 9:30
A közösségi média célzott használata, pontosan meghatározott címszavak keresése komoly segítség lehet természeti katasztrófák megelőzésében.

Az angliai Warwick Egyetem kutatói megállapították, hogy kulcsszavak alapján kikeresett bejegyzésekre és fényképekre összpontosítva, árvizek, hurrikánok és más extrém időjárási események bekövetkezte előtt figyelmeztethetik a lakosságot a közösségi média segítségével.

Nataliya Thachenko és kollégái 2006 és 2014 közötti Flickr-posztokban követtek nyomon „folyó”, „víz” és „tájkép” szavakkal felcímkézett fényképeket és videókat. Kiderítették, hogy egyes időszakokban, szélsőséges időjárási viszonyok csúcspontján, szavakból, mondatokból kiderül, hogy a körülmények tovább romlanak.

Arra is rájöttek, hogy szélsőséges időjárási jelenségek csúcspontját megelőző időszakokban a bejegyzések egyértelműen jelezték, hogy sokkal rosszabb fog történni.

Időjárási események pontos előrejelzéséhez és figyelmeztetéshez Thachenko és kollégái „közösségi” és fizikai szenzorokkal kapcsolták össze a metaadatokat.


Az új adatforrások korábban elképzelhetetlen lehetőségeket biztosítanak életek és otthonok megvédésre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában