Az első tablettel működtetett okostükör

2017. március 23. 11:30

Hanggal és gesztussal vezérelhető, arcokat ismer fel, fontos infókat jelenít meg a világ első okostükre.

2017. március 23. 11:30

A San Diegói Kalifornia Egyetem mostani és korábbi diákjai megalkották Szentjánosbogarat (Firefly), a világ első tablettel működő okostükrét, és a Kickstarteren próbálnak pénzt gyűjteni a további fejlesztéshez. A részben 3D nyomtatással készült 150 dolláros tükör androidos tabletekkel és iPad-del egyaránt kompatibilis, hanggal (Amazon Alexa) és gesztusokkal vezérelhető, arcokat ismer fel, jegyzeteket továbbít, és egy sereg app van hozzá.

„Kifejezetten az intelligensotthon-alkalmazások érdekelnek, és miután láttam egy csináld magad változatot az internetről, okostükörrel kezdtem el foglalkozni” – nyilatkozta a már végzett Noah Martin. Az internetváltozat PC-képernyőre helyezett tükrökből állt, Martin PC nélkül, iPad Minivel fogott bele a kísérletezésbe.

Egy üzleti partner és két diák csatlakozott hozzá, és bele is vágtak a munkába. Az eredmény magáért beszél.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. március 24. 15:23
Azért találják fel ezeket az "okos" dolgokat, hogy a reklámok minék inkább betolakodhassanak az emberek életébe. Ezért felesleges. Ha valaki nyugodtan akar élni a saját otthonában, akkor nem szabad ilyen "okos" dolgokat használnia. Nem elég ezeknek a közterület?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik