3D tervezőként is működik a virtuálisvalóság-sisak

2017. március 31. 11:30
Egy HTC Vive-ra írt alkalmazással már 3D nyomtatásra kész tárgyakat is tervezhetünk virtuális környezetben.

Virtuális környezeteket leggyakrabban játékra és a szórakozás egyéb formáira, például pornóra használják. Mostanában viszont (elsősorban a tervezés, design területén) a fejlesztők praktikusabb alkalmazásokat is kezdenek kitalálni.

Ezt a trendet követve adta ki a HTC a Vive headsetre írt MakeVR appot, egy profi tervezőkészletet, amellyel a felhasználók interaktív virtuális környezetben alkothatnak 3D nyomtatásra alkalmas tárgyakat. Ez a tervezés a CAD programokat nem ismerők számára is érthető, könnyen elsajátítható.

A MakeVR virtuális stúdiójában bárki, fején a Vive-val és a sisak kontrollerével tetszés szerinti modelleket és szobrokat dolgozhat ki. A Sixense mozgáskövető technológia jóvoltából mozdulataink újraalkothatók a virtuális közegben, így hozhatunk létre tárgyakat. Könnyedén válthatunk nézőpontot, forgathatjuk és méretezhetjük munkánkat.

Sokkal interaktívabb, kezdők számára egyszerűbben elsajátítható alkotói módszer az egér-billentyűzet kombónál, de még az érintőképernyőnél is. A MakeVR ráadásul 3D printerrel is összeköthető, virtuális tervünk például a HTC-vel együttműködő online 3D nyomtatásszolgáltató Shapeways-en keresztül gyorsan fizikai formát nyerhet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés