Öregedés elleni tabletta hosszabbíthatja meg az életünket

2017. április 12. 11:30

Matthew Griffin
Global Futurist
Ha beválik, akár a negyedével is meghosszabbíthatja életünket egy a Húsvét-szigetről származó csodaszer. Laboratóriumi egereken már tesztelték.

„Mi van, ha beveszünk egy tablettát, és megfiatalodunk tőle? És miért csak egyet vegyünk be, miért ne szedjük folyamatosan?

Valami ilyesmire készül a világ első emberen végzett öregedés elleni gyógyszertesztje után a két gyógyszer-molekulát a Novartistól licencelő egészségügyi PureTech vállalat. Bejelentették, hogy idén ők is tesztelnek egy, a Novartisszal közösen alapított startup, a resTORbio neve alatt.

Valahol el kell kezdeni, úgyhogy első tesztjük azt hivatott vizsgálni, hogy az átültetéseknél immunhatások csökkentésére már sikeresen alkalmazott Rapamycin származék gyógyszer megfiatalítja-e az immunsejteket. A név onnan ered, hogy a vegyületet a polinézül Rapa Nui Húsvét-szigeten fedezték fel, egy ott honos baktériumból párolog.

A Rapamycin arról híres, hogy vele tolható ki leginkább a halál időpontja, rágcsálók, legalábbis laboratóriumi egerek életét 25 százalékkal hosszabbította meg. Nem lesznek tőle halhatatlanok, de már ez is valami.

Seattle-ben most azt vizsgálják, hogy kutyák élettartamát meghosszabbítja-e. Érdekes módon eddig még semmiféle hivatalos tanulmányban nem foglalkoztak a Rapamycin ezen hatásával. Több okból is: egyrészt sokan túl elszállt gondolatnak tartják, másrészt nehezen bizonyítható, hogy valóban a gyógyszer hatására hosszabbodik meg az élettartam. És csak ezek után jönne a szabályozás…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában