Az animáció fejlődése a videojátékokban

2017. április 13. 8:30
A videojátékok fejlődése, a mai animáció minősége is hathatott Elon Muskra, amikor azt nyilatkozta, hogy szimulációban élünk.

A videojátékok ugyan könnyed szórakozásnak, a mindennapok gondjai előli menekvési formának tűnnek, az azokat előállító iparág viszont egy igazi behemót. Csak tavaly 91 millió dollárt generált a mobil, boltokban eladott és az ingyenes cuccokból.

Az iparág fejlődése folyamatos innovációk története. Hányingert keltő virtuális valóságtól a gépellenséget kegyetlenné tevő mesterségesintelligencia-interfészekig most kezdjük érzékelni a játékban rejlő igazi potenciált.

Gondoljunk bele, hogy mindössze 40 év alatt hova fejlődött a terület. A fentebbi videó még távolabbi múltba megy vissza, 1952-től mutatja be a játékgrafika történetét.

A fejlődést olyan emblematikus darabok szemléltetik, mint a Pong (1972), a Donkey King (1981), a Doom (1993), a Halo: Combat Evolved (2001), a Final Fantasy XIII (2009), a The Witcher 3 (2015), vagy a lövöldözős VR Brookhaven Experiment (2016) és persze a jelen kiterjesztett valósága.

A mai animáció is hathatott Elon Muskra, amikor arról beszélt, hogy szimulációban élünk.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés