Életük végéig tanulnak a gépek

2017. április 24. 14:30
Már nemcsak emberek, hanem gépek is tanulhatnak élethosszig. Ilyen rendszereket fejleszt az USA Védelmi Minisztériumának kutatási ügynöksége, a DARPA.

A DARPA Élethosszig Tanuló Gépek (Lifelong Learning Machines, L2M) kutatási programjának lényege, hogy a gépek működés közben is tanuljanak, és ismereteiket biológiai rendszerekhez hasonlóan alkalmazzák új helyzetekre.

Így tanuló rendszert akarnak fejleszteni, amely biztonságosabb, funkcionálisabb és jobban passzol az amerikai Védelmi Minisztérium alkalmazásaihoz: gyorsan alkalmazkodik váratlan körülményekhez vagy a küldetés megváltoztatásához. Teljesítménye hosszas tapasztalatai alapján folyamatosan javul. 

Az L2M program két részből áll: az élethosszig tanuló gépi rendszer az egyik, biológiai rendszerek tanulásának tanulmányozása, ezeket gépi tanulás közben alkalmazó algoritmusok fejlesztése a másik.

Az ügynökség várja a kutatási javaslatokat, amelyeket pozitív döntés esetén finanszíroz is.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor az is lehet, hogy az USA gépek Putyin ügynökei és keresztül-kasul járkálnak az USA védelmi minisztériumban?
H.Clinton is ilyen gép lenne?

"Már nemcsak emberek, hanem gépek is tanulhatnak élethosszig. Ilyen rendszereket fejleszt az USA Védelmi Minisztériumának kutatási ügynöksége, a DARPA."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés