Papírvékony órát fejlesztett a Sony

2017. április 27. 10:30
Különleges, valóban papírvékony órával állt elő a Sony. Az elektronikus tintával működő szerkezet szembemegy az okosórákkal – semmi nehézkesség, teljesen légies, úgy néz ki, mint egy időmondó csuklópánt.

A Playstationről, Xperiaról és egy sereg más elektronika terméről ismert japán óriás, a Sony nevéhez fűződik a technikatörténelem néhány legbizarrabb darabja is. A cég hihetetlenül kreatív k+f részlegét minősíti, hogy sokuk megelőzte a korát.

Legutóbbi találmányukat az FES-2 tintaórát két, vagy még inkább három célra találták ki, ha beszámítjuk, hogy megint nagyon kúl órát készíteni.

Egyrészt, a mai világban egyre karcsúbbak a tárgyak, az órák azonban nem. Sőt, az okosóra-forradalommal nehézkesebbek lettek. Nem így a szó szoros értelmében pihekönnyű FES-2, amit nem is órának, hanem inkább stílusos időmondó csuklópántnak érzünk.

Másrészt, megnyitja a kaput grafikusoknak és divattervezőknek, hogy 2D/3D képanyagok a CMF (Color, Materials, Finish) szerepét játszhassák a terméktervezésben. FES-2-re tervezett sablonokkal bárki készíthet órát, és az okosóra „tapétájának” lecserélése helyett az egész óra designját cseréljük le.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha tárgyalok, beszélek valakivel, szinte észrevétlenül meg tudom billenteni a csuklóm és megnézem, hogy mennyi időm van még. A telefont elő kell horgászni és rábámulni a képernyőre, az előbbi megoldás sokkal tapintatosabb...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés