Tronsmart Presto hordozható aksi – QC 3.0 a zsebben

2017. május 4. 08:30

A 2013-ban alakult Tronsmart elsősorban újgenerációs töltési megoldásokkal foglalkozik.

A Tronsmart egy 2013-ban alakult kínai cég, még nem annyira széleskörűen ismertek, de gőzerővel dobják piacra az újabbnál újabb termékeiket. Leginkább az újgenerációs töltési megoldásokra feküdtek rá, QC 2.0, QC 3.0 és Type-C eszközök tárházával rendelkeznek. Komolyságukat az is mutatja, hogy a Qualcomm oldalán a hivatalos töltők között szerepelnek a termékeik. Első tesztelt eszközünk tőlük egy QC 3.0-s, Type-C csatlakozós power bank, a 10.400 mAh-s Presto.

Egyrészt remek dolog a QC 3.0 támogatás, ezzel nagy árammal és intelligens módon tölthetjük eszközeinket széles feszültségtartományon. Ebből a Type-C is kiveszi a részét, ebből következik a relatívan rövid feltöltési idő is. A szabályzó és védelmi áramkörök ügyesen végzik a dolgukat, jól bírja a terhelést, stabilan tartja a kimeneti teljesítményt a teljes töltési idő alatt.

Ugyanakkor a műanyag ház nem sugall kiemelkedő minőséget, a gyári kábellel valamiért nem továbbított nagy áramot, és ami a legfájóbb, hogy nincs akkora kapacitása, mint ami rá van írva, 10400 helyett csak 7000-7700 mAh-ra számíthatunk. Sajnos ez gyakori jelenség a hordozható aksik világában, amit mindenféle apró betűs leírásokkal próbálnak megmagyarázni. Nem tudta tölteni az igazán kis áramot kérő eszközömet sem, bár ezt nem is állította róla senki.

Tehát kijelenthető, hogy kevesebb szufla van benne, mint amit a gyártó állít, viszont azt szépen és megbízhatóan kiadja magából.

 

A bejegyzés trackback címe: https://digit.mandiner.hu/trackback/30048