Amerika bukására készül Elon Musk?

2019. december 16. 22:25
Észrevette, hogy Elon Musk a közelmúltban négy olyan technológiába is beruházott, amely különösen hasznos egy bukott államban a túléléshez?

1. Musk nemrég mutatta be a napelemként működő tetőt (Solar Roof), amely a Powerwall nevű nagy, otthoni akkumulátorral együtt a jövőben nagyban hozzájárulhat egy háztartás önellátásához energia tekintetében. Ősszel komoly témává váltak Kaliforniában a rendszeres áramszünetek, Musk számára ezzel már nem lesz probléma.

2. Egy áramkimaradás esetén a benzinkutak és gáztöltő állomások is leállhatnak. De Powerwallból bármikor feltölthető a Tesla.

3. Egy bukott államban a kommunikációt is meg kell oldani. Szerencsére Musk cége, a SpaceX költséghatékony rakétakilövő technológiákat fejleszt, így megoldhatja, hogy saját műholdakon keresztül kommunikáljon egy internetes hálózaton.

4. De vajon honnan szerezne élelmet Musk a nemzetállam bukását követően? Elon Musk testvére, Kimbal Musk épp azt reméli, hogy a Square Roots cége hamarosan a fél világot élelmezi majd. Olyan technológiát fejlesztenek, amivel konténerekben lehet majd növényeket termeszteni, akár egy űrutazás során. Egy a Powerwallból energiát kapó LED-es megvilágítással energiája és tápláléka is lehet majd Musknak. Talán a Square Roots hasznára válna a magyar startup, a Growberry technológiai fejlesztése is, velük itt beszélgettünk.

5. A legújabb Tesla autóval pedig egyesek már bebizonyosodni látják a spekulációkat, miszerint Musk tényleg a Mad Max világra készül.

Twitterezők már azt is felvetették, hogy Musk fejlesztései egy irányba mutatnak, mégpedig az űrbéli élet megalapozása felé. Az biztos, hogy Musk többször hangoztatta, hogy célja a Mars gyarmatosítása. 

Lehet, hogy a fenti felvetés nem több gondolatkísérletnél, a pénzügyi mutatóknál viszont jobban szemlélteti azt, hogy korunkban mindinkább megavárosok, régiók és nagyvállalatok adják a gazdasági növekedést,

ezek a szereplők pedig sok esetben a nemzetgazdaságok fölé nőnek gazdasági erőben

és korábban az állam által nyújtott szolgáltatásokat nyújthatnak, illetve funkciókat igyekeznek betölteni.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés