Autópiaci talpraállás: visszatértek a vásárlók a használt autók piacára

2020. július 22. 09:56

Visszatértek a vevők a használt autók piacára, júniusban már 11,5 százalékkal több használt autó tulajdonosváltását regisztrálták, mint egy évvel ezelőtt, és 66 százalékkal többet, mint áprilisban – közölte a Használtautó.hu.

2020. július 22. 09:56
null

Az idei első fél évben összesen 367 413 használt személyautó átírását regisztrálta a Belügyminisztérium, így az elmaradás csak 5,7 százalékos az előző év azonos időszakához képest – jelezte a portál a Datahouse Kft. által feldolgozott adatok alapján. Kiemelték, hogy az adat kifejezetten kedvező, mert az új autók piacán 23,7 százalékos, a használtautó-behozatalnál pedig 17,8 százalékos volt a visszaesés.

Katona Mátyás, a Használtautó.hu szakértője a közleményben hangsúlyozta:

az olcsóbb autók iránt csökkent legkevésbé a kereslet.

A vevők zöme továbbra is legfeljebb 3 millió forintig keres autót, a vírushelyzetben azonban az érezhetően felértékelődött személyes mobilitás miatt nőtt a legolcsóbb, a legfeljebb 500 ezer forintos tartományban autót keresők száma.

A kereslet miatt a piac alsóbb szegmensében nem csökkentek az árak. A drágább modelleknél előfordulnak csökkenések, de az eladók zöme kitart az árak mellett, már csak azért is, mert az utánpótlás sem lesz olcsó. Az új autók piacán és az import terén ugyanis tartós árnövelő tényező a 350 forint fölött ragadt euró – fejtette ki a szakértő.

Az adatok szerint

2020 első felében legnagyobb számban Opel Astrák cseréltek tulajdonost,

a második legnépszerűbb a Suzuki Swift volt, majd a Ford Focus és a Volkswagen Golf következett.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik