Keresztény kultúrharcot hirdetett a Dán Néppárt politikusa

2020. július 31. 14:40

Morten Messerschmidt interjúban hirdetett keresztény kulturális küzdelmet.

2020. július 31. 14:40
null

Nagy port kavart nyilatkozatával Morten Messerschmidt, a Dán Néppárt egyik prominens politikusa, amikor a dán Politiken-nek adott interjújában a keresztény kulturális küzdelem mellett érvelt. Egyik fő mondanivalója szerint ugyanis Dániának kizárólag keresztény menekülteket szabadna befogadnia egy esetleges kvótarendszerben, állást foglalva amellett, hogy a Dán Néppártnak vallási értékeken alapuló kulturális harcba kellene bocsátkoznia.

Dánia keresztény – ezt pedig a külvilág számára is nyilvánvalóvá kell tenni – fogalmazott Messerschmidt az interjúban. Ennek megfelelően az ország kultúrpolitikáját, továbbá migrációs, fejlesztési és oktatási politikáját a kereszténység jegyében indokolt meghatározni. 

A dán politikus emellett kifakadt azzal kapcsolatban is, hogy álláspontja szerint az állam szélesebb körű védelemben részesíti például az üldözött muszlimokat, mind azokat, akiket kereszténységük miatt ér érdeksérelem. „Keresztény állam lévén Dánia prioritásai között kell hogy szerepeljen a keresztények védelme és megsegítése” – állítja Messerschmidt, hozzátéve, hogy ez a jogvédelem akár szélesebb körű is lehetne, mint amilyenben egyéb vallások (mint például a iszlám) ma részesülnek.

Messerschmidt egyebek mellett maximálná a Dánia területén megépíthető mecsetek számát, korlátozná az adzánt (imára hívó ének az iszlámban), egyúttal nagyobb hangsúlyt fektetne a keresztény hitoktatásra a dán általános iskolákban.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. augusztus 12. 00:22
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő múlva zárják ki a pártjából.
syphax
2020. augusztus 12. 00:21
JÓREGGELT VAJ-GYÁRTÓ DÁN BARÁTAINK! FÖL TECCCETTEK ÉBREDNI???? KISSÉ KÉSŐN...NEMDEBÁÁÁR???
Rocktoberi
2020. augusztus 11. 12:29
Van egy olyan érzésem, hogy az álláspontja kisebbségi a pártjában is .
tudjisten
2020. augusztus 11. 12:28
Végre egy bátor ember. Bár lehet megengedték neki a szólást, hogy teszteljék a hatást. A pártján belülit is. Kérdés van-e, lesz-e körülötte csoport, ketten-hárman- sokan már könnyebb bátornak lenni ellenséges közegben. Orbán 5 éve kezdte, az EU-ban egyedül volt, de itthon a pártja, a kormánya, a szavazói és a sajtója mellette állt. Úgy sem volt egyszerű, de végül is szép lassan, szívós, okos kiállással Nyugaton is szerzett híveket. Ha kisebbségben is van ez a fajta gondolkodás Nyugaton, már esélyes, hogy akár országon belül, akár nemzetközi szinten hálózattá áll össze. Így lehet erősödni, a konfliktusokat megszokni, az ellenfelet kiismerni, kinevetni, nem félni. Szólni, vitázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik