Amerikai igazságügyi miniszter: az Antifa fasiszta taktikák szerint működő bolsevik szervezet

2020. augusztus 10. 16:33

William Barr amerikai igazságügyi miniszter a Fox News-nak adott interjújában fogalmazott meg erős állításokat az Antifáról.

2020. augusztus 10. 16:33
null

William Barr amerikai igazságügyi miniszter vasárnapi Fox News-interjújában kelt kit az Antifa ellen, kijelentve, hogy a mainstream média által támogatott mozgalom lényegében a bolsevizmussal azonosítható, munkamódszerük pedig fasiszta.

Az interjú keretei között az esemény házigazdája, Mark Levin kérdezőként egy, az Antifáról szóló jelentést is beolvasott, amelyben többek között az állt, a mozgalom jól szervezett, gazdagon támogatott, globális eléréssel rendelkező közösség.

A jelentés szerint az Antifa hosszútávon arra törekszik, hogy mind Amerikában, mind pedig „bölcsőjében”, Európában – így különösen Angliában és Németországban – kommunista világrendet állítson fel. A jelentés az Antifa rövidtávú projektjeként a Trump-adminisztráció leváltását jelöli meg. 

Ennek kapcsán Levin idézte a Black Lives Matter-mozgalom egyik társalapítóját, aki kifejezetten állította, hogy a szervezet célja ugyanez (vagyis az elnök hatalmának megfékezése).

A felvetésre reagálva Barr kifejtette, hogy az adminisztráció megbuktatása, mint célkitűzés, annak tükrében nem meglepő, hogy az Antifa forradalmi tevékenységét tekintve fasiszta taktikákkal operáló bolsevik szervezet. Ennek kapcsán Barr megjegyezte azt is, hogy a politikai baloldal a rendszer normáinak szétzilálására törekszik, így szándékegységben van az említett mozgalmakkal.

„Szívesen vennék totális befolyás alá az emberek életet annak érdekében, hogy utópiát hozzanak el mindannyiunk számára. A hatalom akarása az, ami hergeli őket. Nem számítottak Trump győzelmére, ez pedig különös haraggal tölti el őket.” – állítja Barr hozzátéve, hogy az Antifa újfajta városi gerilla harcmodort folytat, pajzsként tartva maga előtt az első alkotmánymódosítást [többek között szólás- és sajtószabadság, gyülekezési jog].

Barr úgy véli, hogy az Antifa rátelepszik a demonstrációkra, provokatőrei munkásságával erőszakot gerjeszt; ebből pedig az következik, hogy az Antifa áll a demonstrációkon tapasztalt magasan szervezett extrémista erőszak hátterében, amiről viszont a mainstream média elmulaszt tudomást venni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. szeptember 22. 15:19
Ha a külügyminiszter úr néha olvasgatta volna a magyar jobboldali sajtótermékeket, abból hamarabb felvilágosodott volna a témában.
Pandaka pygmaea
2020. szeptember 11. 21:23
"Amerikai igazságügyi miniszter: az Antifa fasiszta taktikák szerint működő bolsevik szervezet" Úristen, Csekatalin meg a Gulyás Partizán Marci össze fog omlani. :D
Világlátó
2020. szeptember 11. 21:23
A BLM-agresszorok támogatója az Antifa, sok ember meggyilkolásában segédkeztek az USA-ban. De legyünk résen: Bp-en is ott vannak, mint Fegyőr és Gyurcsótány félkatonai segédcsapata. Amikor békés megemlékezőkre támadtak a várnál, körbe is nyalta őket Kamu Geri.
Kemenesfalvi
2020. szeptember 11. 21:23
Addig exportálta a demokráciát USA mindehova, hogy elfogyott náluk. Most már hozzájuk kell exportálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik