A növényvédő szerek új korszaka: mesterséges intelligenciával a kártevők ellen

2021. június 17. 18:44

A Bayer és a Kebotix technológiai platformcégek új együttműködésbe fognak. A cambridge-i székhelyű Kebotix mesterséges intelligenciát (AI), gépi tanulást és robotikát használ az új vegyi anyagok felfedezésének felgyorsítására. Ezeket a felfedezéseket pedig a Bayer növénytermesztési kutatás-fejlesztési programjában, használják fel az új növényvédelmi megoldások előmozdításához. A partnerség célja, hogy a csúcstechnológiát, mint a mesterséges intelligenciát, felhasználják a növényvédelemben, ezzel segítve a gazdák kártevőkkel vívott harcát.

2021. június 17. 18:44
null

A partnerségi bejelentés egy olyan időszakban érkezett, amikor a gazdáknak világszerte támogatásra van szüksége, hiszen termésük akár 50 százalékát is elveszítik, amikor a szántóföldek védelem nélkül maradnak a gyomokkal, rovarokkal és betegségekkel szemben.

A korai fázisú projektek gyakran olyan felderítetlen kémiai elemekkel rendelkeznek, amelyek sok időt igényelnek a legjobb vagy leghatékonyabb felhasználás megtalálásához

– mondta Jill S. Becker, a Kebotix vezérigazgatója.

Hozzátette: „Az általunk használt AI-eszközök nemcsak a kémiai reakciókat optimalizálják, hanem a magasabb hozamok felé vezető utakat keresik, amelyek közvetlenül és többféle módon pozitívan befolyásolják az eredményt.”

A Bayer tudósai következetesen kihívást látnak a növényvédő szerek új generációinak kutatásában, amelyek megfelelnek a gazdák és a társadalom elvárásainak – állítják a Bayer illetékesei. A Kebotix-szel végzett munka révén a gyorsított szintézis lehetővé teszi számukra, hogy gyorsaságot és pontosságot nyerjenek a Kebotix innovatív technológiáján keresztül, és kihasználják az AI-ban lakozó hatalmas lehetőségeket. 

Az mesterséges intelligenciával kibővített automatizált infrastruktúrák egy teljesen új mértékű támogatást nyújthatnak számunkra a kihívást jelentő kémia feloldásához

– mondta David Bernier, a Bayer Crop Science tudományos kutatója. 

A kutató kiemelte: „Úgy gondoljuk, hogy ez a támogatás lehetővé teszi vegyészeink számára, hogy gyorsabb és innovatív megoldásokat nyújtsanak a mezőgazdaság számára. A Kebotix csapata támogat bennünket abban, hogy ezen törekvésünket valóra váltsuk. Bízunk benne, hogy együtt haladhatunk ezen az úton.”

A Kebotix tudósai más iparági vezetőkkel is egyeztetéseket folytatnak, hogy megvitassák a Bayer nyílt innovációs stratégiáját. A közös projekt legfőbb célkitűzése, hogy a mezőgazdaságban dolgozók és az abból élők, minél jobb minőségű és biztonságos innovatív termékekhez jussanak, nem szem elől tévesztve a gazdaságosságot.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik