Világbajnoki döntős a magyar női póló-csapat a Margitszigeten, félelmetes színvonalú meccsen verve Hollandiát!

2022. június 30. 20:26

Világbajnoki döntőbe jutott a magyar női vízilabda-válogatott, miután frenetikus játékszínvonalú meccsen legyőzte 12–13-ra Hollandiát a Margitszigeten!

2022. június 30. 20:26
null

Az Ausztrália elleni kőkemény, fizikális, védekezéssel megnyert negyeddöntő után az a Hollandia áll a magyar női vízilabda-válogatott és a világbajnoki döntő között, akiket a tokiói olimpián a negyeddöntőben vertek meg a későbbi bronzérmes mieink. Leimeter Dóra akkor négy góljával élete egyik legjobb meccsét játszotta.

A hollandoktól az elmúlt hat meccsünkön nem kaptunk ki. Ők ellenben még sosem vesztettek világbajnoki elődöntőt. A lendület talán erősebb lehet, mint a hosszan elszórt sorozat.

Bíró Attila a Mandinernek ezt emelte ki a találkozóval kapcsolatban:

„A közelmúltban lejátszott hollandok elleni meccseink nem számítanak. A holland együttes megváltozott a tokiói olimpiához képest is, a mi csapatunk más lett azóta. Talán nagyobb taktikai csata lesz, hasonló fizikai küzdelemmel, és a picivel jobb egyéni teljesítmények kellenek majd a sikerhez.”

A megújított holland csapat a negyeddöntőben fölényesen verte a görögöket. Előtte azokat a kanadaiakat ejtették ki, akiket mi löktünk a karjaik közé magunk helyett az utolsó csoportmeccsen.

Élő közvetítésünk:

4. negyed:

Parkes, a magyar center a kapunak háttal visszaállítja a kétgólós különbséget. Simone van de Kraats a negyedik mai góljával rögtön visszahozza őket mínusz egyre.

Majd az ötödikével kiegyenlít. Egy centis gól volt.

LEIMETER! A mi mai legjobbunk is villan, a negyediket dobja, három és fél perccel a vége előtt 13-12-re vezet a magyar csapat!

Gurisatti lövését, ami a meccset a érhette volna, a holland védelem a felső lécre tolja.

41 másodperccel a vége előtt támadhatnak az egyenlítésért. Időkérés után, üres kapuval. Magyari Alda véd!!!

VILÁGBAJNOKI DÖNTŐS A MAGYAR CSAPAT!

A szombati aranymeccsen majd azzal az USA-val találkozik a magyar csapat, akiket szinte senki nem tud megverni a világon. A „szinte” szócskát viszont éppen Bíró Attiláék miatt kell a mondatba illeszteni, Tokióban a csoportmeccseken vettük el tőlük a százszázalékos olimpiai bajnoki cím lehetőségét.

Az érem ezzel biztossá vált. Ennek a csapatnak, legyen bár Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes, ez lesz az első dobogója világbajnokságról. A Margitszigeten, a sportág legfontosabb szentélyében.

A szombati aranymeccsen majd azzal az USA-val találkozik a magyar csapat, akiket szinte senki nem tud megverni a világon. A „szinte” szócskát viszont éppen Bíró Attiláék miatt kell a mondatba illeszteni, Tokióban a csoportmeccseken vettük el tőlük a százszázalékos olimpiai bajnoki cím lehetőségét. Az érem ezzel biztossá vált. Ennek a csapatnak, legyen bár Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes, ez lesz az első dobogója világbajnokságról. A Margitszigeten, a sportág legfontosabb szentélyében.

3. negyed:

Mi vezetünk először kettővel! 

Két hatalmas bomba találta meg az utat a holland kapuba. Rögtön jön egy válasz is rá sajnos, de Garda Kriszta két támadásból a második találtát szerzi távolról. 9-7!

Egy jól felépített emberfórt megint befejeznek a hollandok. 9-8.

Leimeter kettős emberelőnyben hihetetlenül higgadtan veri be a kötelezőt. De rögtön jön a válasz szimpla fórból. 10-9.

A balkezes Leimeter olyan finoman egymás után kioldódó ízületekkel dob egy újabb hatalmas gólt a jobb oldalról, hogy az egyetemes sportérték. Majd Keszthelyi lefordulásból egy-az-egyezik a kapussal, de nem tudunk ellépni hárommal, marad a 11-9.

Emberelőnyt védekezünk ki holland időkérés után! Aztán visszafújják a magyar fordulást, az ismétlésből egy szép ejtéssel megint zárkóznak a hollandok.

Félidő:

Lement két negyed úgy, hogy nem volt két gól egyszer sem a csapatok közt. Ennél szorosabb nemigen lehetne.

2. negyed:

Vályinál jobb arányú ráúszó nem sok lehetett a vízilabdasport történetében. Gurisatti rögtön az első támadásból kicsit távolról, kicsit rossz szögből hatalmas gólt pattint, majd távpuszival köszöntik egymást volt klubtársával, a holland kapussal. 3-3. Tüzes meccs.

Gurisatti Gréta gólöröme. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Gurisatti Gréta gólöröme. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

VEZETÜNK! 4-3. Keszthelyit rángatják egy öt másodpercet, de a magyar kapitány lábtempója kevébé lanyhul az gyötörtetéstől, mint a holladoké a gyötréstől. Parádé.

Ismét egyenlítenek a hollandok. 4-4.

Egy kipattanót ballal felpöccent magának Máté Zsuzsa, majd jobbal betolja. Gyönyörű, élelmes rögtönzött megoldás. 5-4 ide!

Ám rögtön megint kapunk egy tizekettő-egy-tucat gólt. 5-5.

Majd pár fel-alá után egy igen dühítőt, a támadóidő végén, távolról, kapus keze alatt becsúszósat. De aztán rögtön egyenlítünk egy tökéletes bejátszásból. 6-6.

1. negyed:

Vályi Vanda, miképp szinte mindig, elhozza a labdát a ráúszásnál.

Az első emberelőnyös támadásnál elcsenik tőlünk a labdát, majd rögtön a másik oldalon kapnak egy jogos kiállítást a centerről, majd a center be is fejezi. 0-1.

Keszthelyi, akinek a hollandok ellen pont nem szokott igazán menni a góllövés, majd' tíz méterről ereszt el egy lövést. Nem veszélytelent, de a nagyon szerencsétlen holland blokk kell hozzá, hogy egyenlítsünk. 1-1!

Újabb emberelőnyt lőnek be a hollandok, továbbra sem tudunk vezetni. 1-2.

Kontrafault után ott tudunk maradni a holland kapu előtt, a balkezes Leimeter rosszkéz oldalról, éles szögből ellövi a kapufa belső-hátsó sarkát. 2-2!

Távolról kapunk egy elkerülhetőnek tűnő gólt. 2-3-mal zárul az első negyed.

Nyitókép: Máté Zsuzsanna, Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta és Garda Krisztina (b-j) a vizes világbajnokság női vízilabda tornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 30-án.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Kapcsolódó cikkek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. augusztus 06. 17:01
Hajrá! Hajrá! Szép formás popó.
pollip
2022. július 03. 00:03
Gratulálok! Izgalmas volt nagyon!:-)
Micó
2022. július 01. 13:26
2 is lesz belőle.
Micó
2022. július 01. 13:26
Hüllyeee vagy. Korszerüsítjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik