Vissza a jövőbe

2015-12-28 07:03:10
Adario Strange
Mashable
Lassan minden megvalósul a Vissza a jövőbe sorozat agyament találmányaiból, amit 30 évvel ezelőtt kitaláltak, hogy a jövő záloga lesz.


Volt már 2015-ben önbefűzős cipő, amit a Nike valósított meg, most pedig megjelent a repülő deszka prototípusa, az ArcaBoard. Az ArcaSpace találmánya a varázsszőnyeg nagyságú deszka (inkább matrachoz hasonlít), elég borsos ára van 20.000 dollár, de egy 272 lóerős és 36 darab ventillátorral hajtott stabilizátorral ellátott (hogy le ne essünk róla ez biztosítja) légdeszkát kapunk ennyi pénzért, ami repül is, igaz még csak 3-6 percig. Attól függ a repülési idő mennyire súlyos a szállítandó személy rajta, de csak 35 percig kell tölteni a következő utazásig, igaz ez a töltő is 4.500 dollárba kerül még hozzá. Van zöld és kék változatban is már, de gyártanak igény szerinti színben is légdeszkát már ennyiért bárkinek.

 
Ha fanyalgunk azon mire is jó ez a cucc, akkor gondoljunk a mostani karácsony trendi ajándékaira: a drónok is csak 20 percet képesek a levegőben maradni. Ha a jövőben nem is emberek szállítására, de tárgyak mozgatására ipari terekben mindenképpen jó lehet ez a találmány. Ami kiderült a tesztekből az, hogy az irányításon van mit még csiszolni, tömegközlekedésre pedig valószínűleg még sokáig alkalmatlan lesz az ArcaBoard megoldása.
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.