Virtuális valóság és retró

2016-04-10 11:00:00
Írta: Kömlődi Ferenc
Rengeteg telekommunikációs, mobiltechnológiai és szórakoztató elektronikai újdonságot láthattunk a szombaton rendezett Veletechen.

Szombaton 10 és 18 óra között a Millenáris B és D csarnokában került sor a Mobilarena és a Prohardver közös rendezvényére, a Veletechre.

A látogatók egy sereg telekommunikációs, mobiltechnológiai és szórakoztató elektronikai újdonságot láthattak, tesztelhettek. Az Alcateltől a Xiaomiig, a Microsofttól a Samsungig sok neves kiállító mutatta be termékeit.

Az utóbbi idők más infokom rendezvényeihez hasonlóan a legtöbben ezúttal is a virtuálisvalóság-cuccokra voltak kíváncsiak, komoly sorokat kellett végigállni, hogy alámerüljünk például az Oculus Riften megjelenített világban. A képek kicsit szemcsések még, a tartalommal akadnak problémák, de ennek ellenére egyértelműnek látszik a VR áttörése.

A szokásos okostelefon-dömping mellett a retró szerelmesei szintén megtalálták számításukat, tegnapi és tegnapelőtti csúcs-, mára már lebutult készülékeken keresztül követhettük végig a mobiltelefónia történetét. Üde színfoltként – az Óbudai Egyetem jóvoltából – robotokat is láthattunk, illetve programozhattunk. Megcsodáltuk az új Opel Astrát, nézegettünk drónokat, hangtechnikai berendezéseket, elszórakoztunk játékokkal.