Lélegzetelállító technológiák, amiket még nem vásárolhatunk meg

2016-04-18 12:00:00
Gyorsulásmérő, növény vezérelte légtisztító, nedvességgyűjtő vizes palack, locsoló robot, szuperdrón: a múlt hét legizgalmasabb közösségi finanszírozású projektjei.

Iszonyú sok projekt fut a különféle közösségi finanszírozó (crowdfunding) oldalakon, elég csak a Kickstarteren vagy az Indiegogo-n körülnézni, és hamar érdekesebbnél érdekesebb, időnként zseniálisnak tűnő, máskor bizarr ötletekbe botlunk. Felejtsük el a Pebble klónokat vagy a milliomodik iPhone tokot, és tekintsük át a múlt hét öt legizgalmasabb próbálkozását. De mielőtt adakoznánk, nem árt fejben tartani: akár a legjobb projekt is elbukhat a közösségi megmérettetésen.

Az Omata ONE szimpla gyorsulásmérőnek tűnik, pedig több annál, amit a fejlett GPS, a rakás teljesítménykövető szenzor és az analóg design egyértelműen jelez.

A Clairly növénymeghajtású légtisztító rendszer otthonunk levegőjét szűri, teszi oxigéndúsabbá.

Az önmagát feltöltő, a levegőből nedvességet gyűjtő Fontus vizes palackot főként kerékpárosoknak ajánlják az ötletgazdák.

Nincs időnk gondozni a pázsitot? Semmi gond, megteszi helyettünk a Growver autonóm robot. Szenzorai érzékelik, hol szárad ki a fű, és oda több vizet locsol, mint a kert más részeire.

A kimondhatatlan nevű RX122 Atom V2 szupertartós mikrodrón. FPV (belső nézetű) versenyekre találták ki: pontosan azt látjuk, amit a drón. Pihekönnyű, gyors, masszív, szinte mindent kibír. Kihagyhatatlan, ha pont a drónversenyekbe szerettünk bele.