A Google hibája, hogy a Dropboxra nincs többé szükségem

2017-02-17 14:30:00

Vlad Savov
The Verge
A Google Photos app mostani változata feleslegessé teszi a Dropbox alkalmazás telepítését.

„Sokkoló dologra jöttem rá ma reggel. Telefonomon CES-jegyzeteket keresve vettem észre, hogy miután egy hónapja megvettem az új készüléket, azóta nem használtam a Dropboxot. Egy évtizede mindig az első app volt, amit új telefonra telepítettem. Garantálta online fájlok tárolását, másolását stb. Most viszont megváltozott valami, és a Google Photos a változás katalizátora.

Jegyzeteimhez és firkáimhoz már korábban a Google Keepre és Docsra támaszkodom, a Google Pixel okostelefonig viszont a Dropbox volt a legmegbízhatóbb fényképtáram. Aztán beleszerettem a Pixel kamerájába, és nem tudtam ellenállni Google Photosnak, Google Experience-nek. Dropboxolás helyett elkezdtem használni a Google Photos app remekül integrált másoló funkcióját. Jobb a Dropboxnál.

A Dropbox remek, ha gépek között kell fájlokat és mappákat szinkronizálni. Szerettem az egyszerűségét, de primitívnek tűnik a Google Photos jellegű teljesen e célra fejlesztett app és szolgáltatás mellett. Nem integrálható jobban, mert a Pixel-készülékeknek a Google Photos a képtára, szerkesztője és elsőszámú másolója. Az app nem új, mostani letisztultsága és megbízhatósága viszont nagyon komoly fejlődési szint.

A Google hibája, hogy nincs többé szükségem a Dropboxra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.