Miért kell vállalatoknak figyelni a chatbot forradalmat?

2017-02-22 11:10:00

Laurie Beaver
Business Insider
A mesterséges intelligencia fejlődésével és az üzenetküldő alkalmazások elterjedésével kialakult és virágzik a mobileszközökre még az appoknál is jobban illő chatbotok ökoszisztémája.

„A mesterséges intelligencia üzenetküldő appok elterjedésével egybekötött fejlődése a chatbot-fejlesztések motorja. Az üzleti világ meglátta a bennük lévő óriási potenciált, és kőkeményen befektet a virágzó botgazdaságba.

Az MI elérte azt a szintet, hogy chatbotok egyre inkább bekapcsolódjanak emberek beszélgetésébe. Az olcsó és széleskörű technológia így jut el minél több fogyasztóhoz.

A chatbotok különösen mobileszközökhöz – talán még az appoknál is jobban – passzolnak. A chatappok gyors elfogadása szépen példázza, hogy az üzenetküldés a mobilélmény lényege.

A sok külsős és natív botot, elosztó csatornákat magába foglaló már most is robusztus chatbot ökoszisztéma új lehetőségeket teremt technológiai cégeknek. A botok jól jövedelmeznek az üzenetküldő appoknak és az ezekre a platformokra botokat író fejlesztőknek. Valahogy úgy, mint ahogy az alkalmazásboltok pénztermelő ökoszisztémákká váltak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.