10-szer gyorsabb router: itt a 100 Gbps

2009. június 11. 08:37

Szabvány még nincs hozzá, de a Juniper már elkészült az első 100 gigabites Ethernet csatolóval.

2009. június 11. 08:37

A hálózat eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott cég bejelentette, hogy egyik saját routerüket egy új interfésszel egészítik ki, amely lehetővé teszi az eddigi legnagyobb Ethernet hálózati sebesség elérését. A 100 Gbps-os iram rekordnak számít, és bár még maga a szabvány sem áll készen, a cég bízik abban, hogy gyorsan elterjedhetnek termékei.

A vállalat szerint a 100 Gbps-os iram elérése elkerülhetetlen, a kérdés eddig is csak az volt, hogy mikor juthatunk el a mérföldkő átlépéséhez - ez most elérkezett, ám azt érdemes megjegyezni, hogy jelenleg a 10 Gbps-os Ethernet számít a leggyorsabb szabványnak a piacon. Azzal kapcsolatban a cég részéről nem hangzott el nyilatkozat, hogy miért dobják piacra a megoldást a szabvány elkészülte előtt. Mindössze arról esett szó, hogy az első ilyen megoldások még az év vége előtt megjelenhetnek egyes hálózatokban.

Juniper: 100 Gbps-os Ethernet hálózat (sg.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!