Lehet más a zarándoklat

2009. június 18. 12:42

Az LMP üdvözli a „Nemzeti Zarándoklat” kezdeményezést, mert az erőszakmentes állampolgári önszerveződések erejében hisz, de - tisztelettel - nem csatlakozik hozzá.

2009. június 18. 12:42
Magyarországnak olyan igazságos társadalompolitikára van szüksége, amely erősíti a társadalmi integrációt: azt szeretnénk tehát, ha Magyarországon a közszolgáltatásokhoz azonos eséllyel és színvonalon férhetnének hozzá a fővárosban és a kistelepülésen élők.

Kitörési pont lehet a fenntartható vidékfejlesztés, ennek azonban feltétele a vidék népességmegtartó erejének megőrzése. Meggyőződésünk az is, hogy a demokratikus intézmények iránti bizalom nem állítható helyre akkor, ha nem érvényesül a helyi közösségek önrendelkezési szabadsága.  Külön fontosnak tartjuk, ha a fenti célokért a legkiszolgáltatottabb helyzetben élőket is magába foglaló, erőszakmentes állampolgári önszerveződések lépnek fel. Ezért fejezzük ki szimpátiánkat a Nemzeti Zarándoklat iránt. A szervezők pártpolitika-mentesség iránti igényét tiszteletben tartva a kezdeményezéshez nem csatlakozunk, de a rendezvényeken az LMP tagjai és szimpatizánsai – köztük kistelepülési polgármesterek – közül számosan jelen vannak - írja a párt közleményében. (Mandiner)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
otvospeter
2009. június 18. 17:44
Szerintem meg már az ezredik bőrt is lenyúzták ezekről a "Lehet más a rigójancsi" típusú címekről.
smalladam
2009. június 18. 16:43
nálam eddig ez a nap címe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!