Mégis lesz Internet Explorer az EU-ban - ha akarjuk

2009. június 15. 16:03

Folytatódik a huzavona a versenypárti Windowsról. Mégis választó képernyő kell a telepítéskor a legnépszerűbb böngészőkkel.

2009. június 15. 16:03

Az Internet Explorer nélküli, "E"-változatú Windows 7 kidolgozását a Microsoft a múlt héten jelentette be. Ettől a lépéstől Redmondban azt várták, hogy leszerelhetik az Európai Bizottságot, amely a saját böngésző előnyhöz juttatása miatt kifogásolta az eddigi politikát, ám nem így történt - a másik fél nem tágít, szerintük a választás lehetősége a legfontosabb a böngészők terén.

A válaszban a Bizottság kifejti: az Internet Explorer egyoldalú eltávolítása semmilyen választási lehetőséget nem biztosít az operációs rendszert használók számára, ezért nem fogadható el megoldásként. Mivel ez a legfontosabb követelmény, továbbra is kitartanak az úgynevezett választó képernyő integrálása mellett, amely a legnépszerűbb böngészőket egyazon lapon jelenítené meg, egyszerű és kényelmes opciót biztosítva a felhasználóknak a kívánt fejlesztés kiválasztására és további használatára. Ezen az oldalon megjelenne az IE, a Firefox, a Safari, a Google Chrome, illetve az Opera, bár hivatalos lista még nincsen.

EU: nem elég az Internet Explorer eltávolítása (sg.hu)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sod
2010. május 12. 15:53
jaj ne :/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!