Webszerver lesz az Operában

2009. június 16. 12:32

Az Opera Unite alapvetően jó ötlet, de nem fogja 1% fölé tornászni a norvég Opera részesedését.

2009. június 16. 12:32

Az Opera szerint alapjaiban megváltoztathatja a web hagyományos, kliens-szerver alapú kommunikációját az a közösségi alapokon létrehozott technológia, amely nemcsak a fájlok megosztását, hanem akár komplett weboldalak üzemeltetését is lehetővé teszi a saját számítógépről. A nyílt webes szabványokra építő Opera Unite létrejöttének célja elsősorban az volt, hogy a fejlesztők egy olyan eszközt adjanak a felhasználók kezébe, amellyel könnyedén megoszthatnak fájlokat, médiatartalmakat ismerőseikkel, és egyben a külsős fejlesztők számára is lehetőséget adjanak arra, hogy saját alkalmazásaikkal egészítsék ki a platformot.

Az Opera Unite használatához le kell tölteni az Opera 10 PC-s webböngésző legújabb bétáját, majd a program elindítása után be kell kapcsolni a szolgáltatást, melynek használatához szükséges egy ún. Opera ID létrehozása (ha még nincs ilyen). Az Opera Unite webes szolgáltatásai ezután egy saját aldomainen keresztül lesznek elérhetőek. A felhasználó eldöntheti, hogy bárki számára publikussá teszi a megosztásait, weboldalát, vagy csak egyedi jelszóval lehet bejelentkezni a felületre.

Webszervert épített böngészőjébe az Opera (HWSW)

Lehullt a lepel: itt az Opera Unite! (Magyar Opera)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!