Az oroszoknak nem elég a Facebookból

2009. július 15. 12:23

Az orosz Digital Sky, amely májusban 2%-os részesedést vett a Facebookban, újabb 100 millió dollárnyi részvényt vásárolna.

2009. július 15. 12:23

A Digital Sky Technologies májusban 200 millió dollárért vett 2%-os részesedést a Facebookban. A társaság már akkor közölte, hogy a tranzakciót a jövőben a munkavállalók részvényeire vonatkozó ajánlat követi majd. A Facebook pedig már régóta azon munkálkodik, hogy dolgozói is tudjanak profitálni részvényeikből anélkül, hogy nyilvános kibocsátást kelljen véghezvinni.

A befektetési cég részvényenként 14.77 dolláros ajánlatot adott a Facebook részvényekre, amellyel 6.5 milliárd dollárra értékeli a vállalatot, ha csak a törzsrészvényeket tekintjük. A Digital Sky részben az orosz milliárdos, Alisher Usmanov tulajdona. A Facebook további tulajdonosai között szerepel a Microsoft 1.6%-os részesedéssel (a szoftvergyártó 2007 végén 240 millió dollárt fizetett a tulajdonrészért), valamint Peter Thiel amerikai üzletember.

Még több pénzét tenné a Facebookba az orosz tulajdonos (portfolio.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!