Házasodik a Sony és a Sharp

2009. augusztus 03. 15:54

A Sony és a Sharp bejelentette, stratégiai szövetségre lépnek az LCD-panelek gyártásában.

2009. augusztus 03. 15:54

A korábban megkötött szándéknyilatkozattal összhangban, és a Nikkei egy héttel korábbi értesüléseinek megfelelően a Sony és a Sharp múlt hét pénteken közölte, vegyesvállalatot hoz létre LCD-panelek gyártására. A Sony ezzel hozzájut a világ legfejlettebb és leggazdaságosabb LCD-üzeméhez, már ami a tévégyártáshoz szükséges paneleket illeti, míg a Sharp teríteni tudja a beruházás költségeit. Az Oszaka melletti Szakaiban található létesítmény a világon egyedülálló, ekkora méretű, úgynevezett 10G-s üveglapokat egyetlen más cég sem munkál meg tömegtermelésben.

A Sharp és a Sony ezzel gazdaságosabban állíthat elő bizonyos méretű LCD-tévépaneleket, így például ésszerű költségek mellett elérhetővé válik a 65 hüvelykes, vagyis 165 centiméteres átlójú panel is, miközben csökken a 132, 117 és 107 centiméteres változatok előállítási költsége is, mivel üveglaponként több, tipikusan harmadával több ilyen méretű panel vágható ki belőlük - ugyanannyi mozgatással és gyártási lépéssel.

A Sharp LCD-paneleit vásárolja majd a Sony (HWSW)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!