Jön az Office for Mac 2011

2010. február 12. 10:51

Idén érkezik a Microsoft irodai csomagjának legújabb változata, az Office for Mac 2011. A Microsoft elmondása szerint az új Office az eddigi legkompatibilisebb irodai csomag lesz a Macintosh platformon.

2010. február 12. 10:51

Az Office új Mac-es változata is megkapja a felső „szalag-elrendezésű” menüsort, de természetesen lehetőség lesz a klasszikus Mac-es menük használatára is. A Microsoft szerint a felhasználók által használt parancsok 80 százaléka fellelhető az új menüsorban, így azok gyorsabban elérhetőek lesznek.

Az Office 2011 része lesz a teljesen új fejlesztésű Mac-es Outlook. Ezt a szoftvert már Cocoa-ban fejlesztették, amely gyorsabb működést fog eredményezni. De képes lesz a Windows-os .pst dokumentumok kezelésére, valamint Spotlight és Time Machine használatára is. Az új csomag ára egyelőre nem ismert, azonban a Microsoft hasonló szoftver fejlesztésén gondolkozik az iPad-re is.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tmarki
2010. február 12. 11:08
„You, the Mac community, have a voice — and at the Microsoft Macintosh Business Unit, we listen” — kezdi a bejelentést a Microsoft. Kedves, de azért egy kicsit cinikus is. A több mint két éve kiadott Office for Mac 2008-at főleg a visszafele kompatibilitás miatt a régebbi Carbon API-ra írták, amely számos korláttal rendelkezik, többek között a 64 bites futattás és a rendszerszintű helyesírásellenőrző funkció hiánya miatt. Ráadásul bizonyos esetekben a saját Windowsos Office-ukkal sem volt teljesen kompatibilis a Mac-es verzió. A Microsoft azonban kénytelen engedni a nyomásnak, az egyre nagyobb felhasználói bázissal rendelkező, rivális Apple operációs rendszerére muszáj fejleszteniük, bármennyire is utálják.
iMan
2010. február 12. 11:03
Ezt se fogják sokan venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!