Orbánnak nem áll jól a fekete

2010. február 05. 12:51

Az Index kielemeztette az elmúlt tíz év évértékelőin Orbán Viktorról készített fotókat Lakatos Márk stylisttal.

2010. február 05. 12:51
Lakatos szerint Orbán rendszerváltáskori hosszú hajú, szakállas típusához képest a mai komoly politikus-imázs szembetűnő változás, de már a kilencvenes évek végéhez képest is sokat módosult a stílusa. A kilencvenes évek során Orbán a hétköznapibb anyagok felé fordult, azonban a szín- és formavilág rossz döntésnek bizonyult. A stylist szerint a Fidesz elnökének nem színe a fekete, mert keményíti a vonásait, ezzel szemben a világoskék kifejezetten jól áll neki, többször kellene viselnie.

Lakatos Márk szerint a legnagyobb stílusgond azonban a 2007-es, 2008-as évértékelőn készített fotókon is jól látható: magasan záródó ingnyak és zakó használata, mivel Orbánnak kicsi és vastag a nyaka. Ehhez a magasan záródó, három gombos zakó nem szerencsés, optikailag tömöríti a mellkasa felett látható területet, pedig épp az volna a szerencsés, ha egy-két gombos zakókkal nyújtaná az öltözet, lefelé húzná a tekintetet a nyakáról.

Az 1999-es és 2002-es évértékelőn viselt világos zakó a stylist szerint a politikusok íratlan öltözködésszabályai elleni vétek. Lakatos Márk az ing- és nyakkendőválasztásra is kitért, szerinte Orbán Viktornak a fehér- vagy nagyon világos ing áll jól, olyan mint amit a tavalyi évértékelőn viselt, az akkor hozzá választott pöttyös nyakkendőt pedig „kifejezetten kedvelné a férfi Vogueban”, de Orbán esetében ez nem előnyös.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2010. február 05. 18:07
Hát ez aztán kib...tt fontos cikk volt. Kösz Mandiner!
iMan
2010. február 05. 15:59
Meleg Márk már a politikusoknak is beszól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!