Az ÁSZ meglepő javaslatai

2010. október 06. 18:19

Az Állami Számvevőszék testületileg tett javaslatot az új alkotmány egyes részeire. A Domokos László által vezetett szervezet szerint az alaptörvényben helye van a kereszténységnek és a Szent Koronának is.

2010. október 06. 18:19

Szeptember 30-án felkerültek az Állami Számvevőszék és Domokos László javaslatai az Országgyűlés honlapjára. Az ÁSZ-elnök a kereszténydemokrata Salamon Lászlónak címzett levelet, melyben leírja: felkérte szervezetének apparátusát, hogy tegyenek javaslatokat az új alkotmányra.

A javaslatok szerint Magyarország új alkotmányában utalni kell a Szent Koronára, a kereszténység történelmi erkölcsformáló hatásaira, valamint a szabadság, egyenlőség, testvériség ideájára is. Az eszmei részeken túl javaslat érkezett a közpénzügyek rendszerszerű szabályozására is. Eszerint az alkotmány rögzítené a költségvetés és a zárszámadás tartalmi elemeit, normáit.

Az intézmény dolgozói ugyanakkor nem változtatnának érdemben a jelenlegi alkotmány helyi önkormányzatokról szóló fejezetén, valamint saját szervezetük szabályozásán sem. Az ÁSZ szerepét is megfogalmazták: „az ÁSZ feladata a közpénzekkel és a közvagyonnal való felelős gazdálkodás ellenőrzése”.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cyberlolita40001
2010. október 07. 14:51
Domokos László vagyok. 12 éve vezetem a Fidesz Békés megyei szervezetét. Szeretem az embereket. Értük dolgozom. Mióta megválasztottak és 9 évig én töltöm majd be az ÁSZ elnöki pozícióját, közlöm, hogy már NEM vagyok Fideszes! Minden kapcsolatomat megszüntettem, magam mellé vettem Warvát, aki szoci képviselő volt (sajnos egy vamzer a tag, ez van..), és nagyon nem politizálunk. Nem ártjuk bele magunkat az aktuálpolitika bugyraiba, pláne nem javaslok, mint ÁSZ elnök (!!) olyat, hogy a Szent Korona, mint nemzeti ereklye (ami után az adó x millió HUF), legyen benn mindenképpen az új, igazi, magyar és állandó alkotmányunkban. Nem, én nem. Kizárólag a számvevőszékkel, számvevéssel és az önkormányzatokban tevékenykedő szocialista, elempés, egyéb képviselők javadalmait ellenőrzöm, mert én tudom, hogy hogyan kell csalni (hosszú évekig vette fel az állami költségtérítést az utazásaira, úgy, hogy rendelkezett fővárosi ingatlannal - a szerk. ...). Fideszes sosem csalna, KDNP-s barátaim (akik, mint említettem már nem a barátaim) pedig kikérik maguknak a feltételezést is. Agnus Dei. Domokos László ÁSZ elnök
honphibu
2010. október 07. 12:27
A trepljovi szövőnők javaslatára Sztalin elvtárs határozatban ítélte el a kommunizmus belső kártevőinek tevékenységét. A javaslathoz csatlakozva ill. kiegészítve azt, a leningrádi fejőnők ill. a jakovszkij járásbeli traktoristák kérték Sztalin elvtársat, hogy a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége Alkotmányában rögzítse, hogy minden eszközzel fellép a trockista belső ellenség ellen, kegyetlenül leszámol minden, a kommunizmus dicső útjától elhajló kezdeményezéssel szemben. Sztalin elvtárs ígéretet tett arra, hogy figyelembe veszi a dolgozó nép akaratát.
blogen
2010. október 07. 10:34
Egy új Grespik van itt felemelkedőben!
gentry
2010. október 07. 09:17
Az ÁSZ-nál elnézték a naptárt és azt hitték, hogy április 1-je van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!