Pusztulnak a méhek Somogyban

2011. május 11. 09:26

A gazdák szerint szabálytalan permetezés miatt pusztulnak a méhet Somogy megyében - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

2011. május 11. 09:26

Egészen bizonyos, hogy szabálytalan permetezés áll a méhpusztulás hátterében - vélekedett Nagy Csaba megyei méhészeti tanácsadó, aki szerint a repcét permetezik szabálytalanul. Az akáchordásra felkészített családok elveszítették a gyűjtőméheket, amelyek a virágport és a nektárt szedték volna össze, így egy-egy gazdaságban több mázsányi méz lehet a kiesés.

Az állategészségügyi igazgatóság közlése szerint az elmúlt hetekben csaknem 40 méhészetből jeleztek kisebb-nagyobb mértékű méhpusztulást, ami felkeltette a mérgezés gyanúját. Az érintett méhészetekben mintát vettek. A vizsgálat eredményét május közepére ígérik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!