Református templom épül Bélmegyeren

2012. július 30. 14:10

Templomot épít Bélmegyeren a békési református egyházközség. Az épület alapkövét szombaton tették le, az ez alkalomból tartott istentiszteleten Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

2012. július 30. 14:10

A templom építésének kivitelezési munkálatai júniusban kezdődtek, és a tervek szerint novemberben fejeződnek be. Bölcskei Gusztáv püspök a válsághelyzetre utalva arról beszélt: „az Isten ezekben a nehéz időkben templomépítéshez ad indíttatást az embereknek, a gyülekezeteknek és a lelkipásztoroknak”.

Hozzátette, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerületben 2011-2012-ben négy új templom épül: Újszegeden, Debrecenben, Tiszateleken és Bélmegyeren. A püspök megfogalmazása szerint ez bizonyság arra, hogy az ige él és hat a vallási közösségekre, azt sugallja, szükség van az emberi szívek megnyitására új templomok építésével és a templomkapuk megnyitásával.

Az alapkő ünnepélyes lerakása után Katona Gyula, a békési református egyházközség vezető lelkipásztora elmondta: a kétezer fős település lakóinak döntő többsége református vallású, s ők régóta várják, hogy templom épüljön, az istentiszteleteket jelenleg imaházban tartják. A templom építésének költsége meghaladja a negyvenmillió forintot. Az egyházközség a kivitelezés költségeihez eddig harmincmillió forintot gyűjtött össze.

A lelkész közölte: a beruházást a Tiszántúli Református Egyházközség 12 millió forinttal támogatja, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi főosztálya két lépcsőben összesen 4 millió forinttal járul hozzá a költségekhez, a békési gyülekezet 14 millióval; a pénzt az egyházközség a volt református iskola kisajátításáért kapta kártalanításként. A hiányzó tízmillió forintot adományokból kívánják előteremteni – tette hozzá.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!