Ködös ezüst vasárnap

2013. december 15. 13:12

Folytatódik a borult, ködös időjárás ezüst vasárnap is. Néhol lehet ónos eső és hószállingózás, ami csúszóssá teheti az utakat, aki teheti ne induljon útnak. Jövő héten is marad a borult időjárás.

2013. december 15. 13:12

Vasárnap, advent harmadik vasárnapján folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös időjárás. Hószállingózás, ónos szitálás, szitálás teheti csúszóssá az utakat, a sűrűbb ködfoltokban 50 méter alá is csökkenhet a látástávolság, ezért óvatosan vezessünk! Reggel mindenhol fagyni fog és délután is csak +1 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

A Magyar Közút közleménye szerint hószállingózást jelentettek Sátoraljaújhely környékéről, páralecsapódásra kell számítani Heves, Hódmezővásárhely és Mohács környékén. A főutak burkolata országszerte vizes, sónedves, Sátoraljaújhelynél havas, az alsóbbrendű úthálózat is általában sónedves.

A Tiszántúlon főleg az ónos eső miatt Szikszó, Sátoraljaújhely, Vásárosnamény, Nyírbátor, Mátészalka, Berettyóújfalu, Gyomaendrőd és Békéscsaba környezetében jeges szakaszokra is számítani kell. Az autópályák burkolata sónedves vagy felszáradóban van, az M5-ös autópályán a kiskunfélegyházi szakaszon azonban páralecsapódás miatt kell lassítani. A társaság arra kéri az autósokat, hogy az ónos esős területeken egyelőre ne induljanak útnak.

Az időjárás a jövő héten sem fog változni, hétfőtől várhatóan péntekig kitart a hidegpárnás időjárási helyzet, azaz marad a borús, párás, foltokban tartósan ködös idő. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!