Az új spanyol királyi pár első útja Ferenc pápához vezet

2014. június 20. 14:53

Az új spanyol királyi pár, VI. Fülöp és Letizia Ortiz a beiktatás után először a Vatikánba látogat, hogy találkozzon Ferenc pápával – írja a Magyar Kurír.

2014. június 20. 14:53

Ferenc pápához látogat első külföldi útján az új spanyol királyi pár, VI. Fülöp és felesége, Letizia Ortiz. A spanyol uralkodók tisztelgő látogatása a pápánál régi hagyomány, az ennek való megfelelést Fülöp herceg és felesége mint saját kifejezett kívánságukat is megerősítettek írja az ABC spanyol napilap.

 
„Fülöp herceg mélyen hívő és gyakorló katolikus, aki tudatában van a spanyol monarchia katolikus tradíciójának” – nyilatkozta a KNA német katolikus hírügynökségnek José Apezarena, a spanyol királyi ház szakértője. A spanyol királyokat évszázadok óta megilleti a „katolikus fenség” titulus. Ehhez tartozik a királyné fehér ruhaviseletének a joga a pápa jelenlétében, szemben az egyébként kötelező fekete ruhával.
 
Fülöp herceg tíz évvel ezelőtt a Letiziával kötött szentségi házassága után azonnal a Vatikánba utazott és II. János Pál pápától áldást kértek a frigyükre. A mostani vatikáni látogatás a következő két héten belül biztosan megvalósul, majd az új spanyol királyi pár további hivatalos útjai a szomszédos országokba: Marokkóba, Portugáliába és Franciaországba vezetnek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Árpád
2014. június 30. 13:16
Miképpen elődeik a fanatikus II. Fülöptől kezdve a pápa hívei voltak, ők is azt szolgálják, akit eddig is szolgáltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!