„Az már rég baj, ha szakértőt kell kirendelni”

2014. október 02. 11:52

Trócsányi szerint ha már szakértőt kell kirendelni a szerződési feltétel tisztességtelenségének megállapítására, akkor valószínű, hogy az az ügyfelek számára nem volt érthető.

2014. október 02. 11:52

Az igazságügyi miniszter egyébként hangsúlyozta: a törvényi vélelem megdöntésére irányuló, bankok által indított devizahiteles perekben nem tilos a szakértő kirendelése, de ha erre egyáltalán szükség van, az arra utal, hogy az átlag ügyfelek számára a kérdéses szerződési feltételek nem voltak átláthatóak és egyértelműek.

Eddig három, bankok által indított ügyben függesztették fel a pert és fordultak az Alkotmánybírósághoz a devizahiteles törvény miatt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palánk
2014. december 12. 14:15
Igaz!
Bang Jensen
2014. október 31. 14:22
A törvény szerint akkor lehet az ügyben szakértőt kirendelni, ha a bírónak nincs meg az ügyben az ügyről az ismerete, tényekben. Éppen ezért jogkérdésben szakértőt kirendelni fogalmilag kizárt, ezekben a perekben pedig jogkérdés döntendő el. Érdekes párhuzam: a Kádár rendszerben sorozatosan rendeltek ki MNB szakértőket, akik megmondták a bírónak, hogy az amivel az ügyész vádol DEVIZA ÜGYEKBEN -AZ BÜNCSELEKMÉNY-E, VAGY SEM. Tehát a szakértő - rendszerint egy huszonéves pénzügyes átvette a bíró szerepét. Röhej.
Csigorin
2014. október 31. 14:21
Node Trocsanyi ur, ha a komplett hulyeknek nem engedik a bankugyleteket, akkor azzal tenyleg csodbe dontik az osszes bankot, parezer ember kedveert nem fognak nyitva tartani :)
tapsihapsi
2014. október 31. 14:21
Kutyakomédia fideszes birkáknak. A kutya meg a juhász bassza egymást a birkák meg bégetnek hozzá elégedetten....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!