Bölcskei: A karácsony nagy erőfeszítésbe kerülhet

2014. december 25. 12:24

„A karácsony nem mindig szép, könnyű, sima ünnep. Nagy erőfeszítésbe kerülő ünnep, amikor hatalmas erő kell ahhoz, hogy az befogadó legyen” – hangoztatta Bölcskei Gusztáv református püspök csütörtökön a debreceni Református Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten. Hozzátette: létezik istentelen és az isteni rend.

2014. december 25. 12:24

Legyen a rend, a befogadás ünnepe 2014 karácsonya – ajánlotta a híveknek Bölcskei Gusztáv református püspök csütörtökön a debreceni Református Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten.

 
Igehirdetésében a püspök János apostol evangéliumából idézett, amelynek kapcsán leszögezte: az ünnep, a karácsony arra jó, hogy rend legyen nemcsak a megterített asztalnál, hanem a lelkünkben is. 
 
A püspök beszédében megkülönböztette a létező istentelen és az isteni rendet. Hangsúlyozta, hogy a betlehemi gyermek nem fér bele az istentelen rendbe, amelyben „helye van a hadseregnek, az uralomnak, az erőnek, az erőszaknak, a gyilkosságnak, a pedofíliának, a menekvésre kényszerítésnek” – hangoztatta a püspök.
 
„A karácsony nem mindig szép, könnyű, sima ünnep. Nagy erőfeszítésbe kerülő ünnep, amikor hatalmas erő kell ahhoz, hogy az befogadó legyen” – hangoztatta, hozzátéve, ahhoz, hogy békesség legyen, nem elég a nagypolitikára várni, abban mindenkinek megvan a maga szerepe.
 
Bölcskei Gusztáv kijelentette: az országba évente 300 olyan gyermek érkezik, akik közül 200 eltűnik, nem tudni hová, emberkereskedők, pedofilok áldozatai lesznek.
 
„Karácsonykor viszont el kell döntenünk, a befogadók vagy az elutasítók oldalára akarunk-e állni” – mondta a debreceni híveknek és a világnak szóló üzenetében a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Egyházkerület püspöke.
 
Az istentisztelet a hagyományos úrvacsora-osztással ért véget.
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2014. december 26. 11:15
Im maguk a hozzászólók bizonyítják, hogy mindig létezett és ma is létezik az istentelen rend!
David Karúszó
2014. december 25. 20:44
Főleg akkor van nagy erőfeszítés, ha semmi sincs meg az emberben ahhoz, hogy békével a lelkében ünnepeljen. Nem Istent, hanem a békét magát.
David Karúszó
2014. december 25. 17:31
Olyan az egész, mint egy szappanbuborék. Ha erővel akarod megfogni, szétpukkan. De ha türelemmel és békével várod, megtapasztalod.
Honeybadger
2014. december 25. 16:41
http://jhnnsclvn.wordpress.com/2014/01/08/the-holy-snitcher-bolcskei-a-bator-besugo/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!