Miért fontos, hogy az apák templomba járjanak?

2015. január 03. 16:14

Nagy igazság tehát: ha nincs apa – nincs család – nincs hit. A férfiak megnyerése és megtartása alapvető fontosságú a hitközösség számára, és életbevágó minden anya munkájához.

2015. január 03. 16:14
Keresztény Élet Portál

„Anélkül, hogy statisztikai adatokkal bombáznánk az olvasót, íme néhány adat.


– Ha az apa és anya is rendszeres templomba járó, akkor a gyermekek 33 százaléka rendszeres templomba járó lesz.

– Ha az apa nem rendszeres templomba járó, de az anya igen, akkor a gyermekek 3 százaléka rendszeresen templomba jár.

– Ha az apa nem gyakorolja hitét, míg az anya rendszeresen, akkor a gyerekek 2 százaléka lesz rendszeresen templomba járó.

Az eredmény megdöbbentő, de megerősíti azt, amit a pszichológusok, kriminológusok és a keresztény értékek szerint gondolkodók tudnak: nem lehet ellenszegülni a teremtett rend biológiájának. Az apai befolyás, attól kezdve, hogy a nemzés során meghatározza a gyerek nemét, mindaddig, hogy milyen rítusú temetést kap, nincs arányban a rábízottakkal és az erősen csökkentett szereppel a nyugati liberális társadalomban. (...)

A hiányzó apa – bárki hibájából volt is a válás és bármennyire hűséges is az illető egyházához – valószínűleg nem fogja az engedélyezett, rövid »láthatási időt« gyermekével a templomban tölteni. (...)

Nagy igazság tehát: ha nincs apa – nincs család – nincs hit. A férfiak megnyerése és megtartása alapvető fontosságú a hitközösség számára, és életbevágó minden anya munkájához, valamint gyermekeink jövőbeli megváltása szempontjából.”

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. szeptember 08. 06:05
El kell olvasni az eredetit. "megállapítások ugyan a svájci népességre vonatkoznak, de minden bizonnyal..."
C.Dömötör
2015. május 12. 23:55
A helyes válasz; nem mindenki, de azoknak akiknek fontos a gyerekeik neveltetése, és a saját lelki higiéniájuk, azok feltétlen. Nekem gyerekkoromban minden vasárnap a misére kellett mennem, és nem mindig örömmel, de így utólag nagyon hálás vagyok érte.
péterx
2015. május 12. 23:55
1.Egyszerűen azért , mert VAN Isten : az Úr Jézus ott / is / VAN . " Íme , én veletek vagyok minden nap a világ végéig "/ Mt 28.20 /. 2.Természetesen , aki nem akarja ezt belátni , az nem is fogja , s nem megy a templomba . A VÁLASZ az Isten felhívására személyes-helyettesíthetetlen FELADAT .
acido domingo
2015. január 08. 19:27
'Azaz, a keresztények kozmetikázva (nem akarom azt mondani, hogy meghamisítva) tanítják a tízparancsolatot.' Kérdés, hogy kinek szólnak az ószövetségi parancsok. Miután általában a 'halld, Izrael' fel/megszólítás után következnek, ezért a válasz elég egyértelmű. 'Meghamisításról' beszélni itt egyszerűen nincs értelme. Az lenne hamis, ha a keresztények nem vettek volna tudomást Krisztus életéről, haláláról és feltámadásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!