Eddig kritizálta, most igénybe veszi az Obamacare-t Ted Cruz

2015. március 25. 07:14

Igénybe veszi az Obamacare-t Ted Cruz republikánus szenátor, aki hétfőn jelentette be, hogy indul az elnökjelöltségért. Cruz eddig felesége életbiztosításának részese volt, de ő fizetés nélküli szabadságra megy a kampány alatt. Cruz eddig a törvény kritikusa volt, most is azt mondta: a törvény visszavonását fogja szorgalmazni.

2015. március 25. 07:14

Ted Cruz szenátor, republikánus elnökjelölt-aspiráns kedden a CNN-nek bejelentette, hogy csatlakozni kíván a jelenlegi elnök nevéhez fűződő egészségbiztosítási rendszerhez. Cruz az elmúlt években politikai hadjáratot folytatott az Obamacare néven ismertté vált amerikai egészségügyi reform ellen és azt ígérte, hogy elnökké választása esetén annak „minden szavát” vissza fogja vonni.

Cruz eddig a felesége egészségbiztosításának részese volt, Heidi Cruz azonban a kampány idejére fizetés nélküli szabadságra megy a Goldman Sachs houstoni irodájától, hogy a férjét támogathassa a politikai küzdelemben. Mivel az asszony munkáltatója ebben az időszakban nem állja majd a betegbiztosítást, a szenátor közölte, hogy „amerikaiak millióhoz” hasonlóan az Obamacare-rendszerhez csatlakozik majd.

A kérdésre, hogy elfogadná-e a törvényhozók és a kongresszusi alkalmazottak által igénybe vehető állami támogatást, Cruz - egy nappal az elnökválasztási küzdelemben való bejelentését követően - úgy fogalmazott, hogy „követné a törvény szövegét”, amellyel egyébként nem ért egyet. Tagadta, hogy az elhatározása ironikus lenne és rámutatott, hogy ő csak törvénytiszteletből cselekszik így. Megismételte, hogy továbbra is az egészségügyi törvény visszavonását fogja szorgalmazni.

2013 októberében az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom által támogatott Cruz az egyik vezéralakja volt annak a kísérletnek, amelynek során a kongresszusi ultrakonzervatív republikánusok megpróbálták költségvetési eszközökkel ellehetetleníteni az Obamacare-t. A kiéleződött politikai szembenállás miatt a büdzséforrásaitól megfosztott szövetségi kormányzat egyes intézményei 16 napra lebénultak.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadjoe
2015. március 25. 11:05
Vazze, ez is milyen név már, hogy "Obamacare"? Személyi kultusz.
Ultima Ratio
2015. március 25. 09:27
Kicsit olyan ez, mint amikor az a KDNP-s geci még az utolsó vasárnap jó elment bevásárolni ahelyett, hogy a templomban lett volna vagy a családdal.
Vitez Rezsi Erik
2015. március 25. 07:48
A fidesz testverpartja !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!