Megjelent az első menekülteknek szóló magyar tájékoztató külföldön

2015. szeptember 07. 20:44

A Facebookon jelent meg az első kép a magyar kormány külföldi tájékoztató kampányáról. A szórólapon arról tájékoztatják a menekülteket, hogy bár a magyarok vendégszeretőek, de Magyarország nem fogja hagyni, hogy illegális bevándorlók menjenek keresztül az országon.

2015. szeptember 07. 20:44

A kormány a Facebookon tette közzé, hogy tájékoztató kampányt indított a Magyarországtól délre eső bevándorlási tranzitútvonalak mentén. A bejegyzés szerint a szóróanyagokat szeptember 6-án kezdték el terjeszteni. Ez az első kampány, amiben a kormány külföldön próbálja a menekülteket megszólítani.

A plakát szövege így fogalmaz:

„A magyarok vendégszeretőek, de a lehető legerősebb fellépést teszik azok ellen, akik megpróbálnak illegálisan bejutni az országba. Az ország határainak illegális átlépése bűncselekmény, ami szabadságvesztéssel büntetendő. NE hallgass az embercsempészekre. Magyarország nem fogja hagyni, hogy illegális bevándorlók menjenek keresztül a területén.”

A Facebook bejegyzésben azt írták, hogy a „figyelemfelhívó akció célja, hogy csökkentse a Magyarországra nehezedő migrációs nyomást”. Eközben a dánok Libanonban kezdtek hasonló akcióba.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. szeptember 08. 10:30
A propaganda anyagban egy elvi hibát vélek felfedezni. Mivel a vándorlók előtt valószínűleg közismert, hogy Magyarországra gond nélkül lehet bejutni, ehhez is tartják magukat, ezért ez a szórólap nagyon KÖNNYEN HITELTELENNÉ VÁLHAT, hiszen a papír és az általuk ismert gyakorlat nem vág egybe. A propagandakiadványon fel kellett volna tüntetni, hogy a korlátozások szeptember 15-től lépnek érvénybe és azok megsértése ETTŐL A NAPTÓL KEZDVE mivel jár. Ez óriási hiba, ha nem így van!!
liberálzöld.
2015. szeptember 08. 09:07
.... és nem vehetitek el a Magyarok munkáját (Németországban)!
tron
2015. szeptember 07. 23:11
1. A zöme sosem kerül arra az életszínvonalra, lásd francia gettók. 2. Még ha igen, akkor is sokkal több gyerekük lesz.
BostonBoy
2015. szeptember 07. 22:17
Felszólító mondatot felkiáltójellel fejezünk be. Magyarul. Amúgy okés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!