Ezeket az illetékeket jövőre már nem fizeti

2015. december 28. 11:45

Az erkölcsi bizonyítvány kiállítása és több esetben a személyazonosító okmányok pótlásának eljárása is ingyenes lesz január elsejétől az illetéktörvény módosítása révén.

2015. december 28. 11:45

Megszűnik a személyi igazolvány és lakcímkártya kiállításának illetéke, valamint annak az eljárásnak a díja is, amely a családi állapot megváltozása miatti névváltozás okán indul, az ellopott okmányokat is ingyenesen állítják ki újra, ahogy a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát is. Ugyancsak illetékmentesen állítják ki a jövőben a cégkivonatokat, a cégnyilvántartásban szereplő elektronikus okiratokat, de térítésmentes lesz a vállalkozói igazolvány kiadása vagy az üzlet működési engedélyével kapcsolatos eljárás.

Első alkalommal a jogosítványt is illetékmentesen kaphatja mindenki. A változtatás emellett csökkenti az örökléssel összefüggő tulajdonjog és haszonélvezeti jog költségeit is. Az adóhatósági igazolásokat is ingyenesen adják majd ki. A vállalkozásoknak a számviteli beszámolók közzétételéért nem kell a jövőben igazgatási szolgáltatási díjat fizetniük. A beterjesztő Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta: a változtatásokkal összesen 10 milliárd forintnyi ügyintézési díjat spórolnak az emberek és a vállalkozások egy év alatt.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. április 29. 20:49
Jé, ez sem stadion! Károgók, erre hogy nem habzik a pofátok? "10 milliárd forintnyi ügyintézési díjat spórolnak az emberek és a vállalkozások egy év alatt."
Róbert__
2015. december 30. 16:56
Elemibtisztesség? Mi is volt/van a másik oldalon? Horn Gyula, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon? Kemény dolog ez az elemi tisztesség...
Róbert__
2015. december 29. 00:18
Bocs, de ennél,az EGÉSZ ingatlanszerzési hercehurca sokkal rosszabb volt 15-20 évvel ezelőtt.
Róbert__
2015. december 29. 00:17
Ja tényleg tökre igazad van. Éljen az ellenőrzés nélküli anarchia! Sötét gyökérzet vagy te, az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!