Ökofényjáték a Szent Péter bazilika homlokzatán

2015. december 10. 12:27

Óceán azúrkék halakkal, korallzátony, pillangók, állatfajok Noé bárkájából, felhők, különféle vidékek lakói: a teremtett világ szépségei és problémái váltak láthatóvá a Szent Péter bazilikára kivetített fényjátékon.

2015. december 10. 12:27

 Az irgalmasság szentévének megnyitása alkalmából látványos műsort rendeztek a Vatikánban: képeket vetítettek a Szent Péter-bazilika homlokzatára. A Fiat Lux: megvilágítani közös otthonunkat elnevezésű programot Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikája ihlette - írja a Magyar Kurír.

Az egyórás fényjáték során a világ legjobbjai közé tartozó fotósok, köztük a brazil Sebastião Salgado, az amerikai Joel Sartore, a francia Yann Arthus Bertrand, valamint David Doubilet, Ron Fricke, Mark Magidson, Howard Hall, Shawn Heinrichs, Greg Huglin, Chris Jordan, Steve McCurry, Paul Nicklen és Louie Schwartzberg munkáit vetítették ki a bazilika homlokzatára.

A vetítést a természet hangjai, viharok zúgása, madárcsicsergés és hosszú csendek kísérték. A kezdeményezést a Világbank támogatta, különféle környezetvédő és karitatív szervezetek együttműködésének köszönhetően jött létre.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
acido domingo
2016. január 27. 17:25
'Nézd, a műsorral kipróbáltak egy újabb önkifejezési formát, és elmondtak egy vállalható üzenetet. ' Ha csak a forma új, az nem gond. Ferenccel azért változott valami. A két elődjénél mindig az volt a baj, hogy túl vonalasok, a mostani pápának viszont már több olyan megnyilvánulása volt, amiről bizonygatni kellett, hogy tulajdonképpen összefér a katolikus hittel.
acido domingo
2016. január 27. 17:25
Még a végén kiderül, hogy ő Dugovics Titusz. Tudom, hogy egyetlen vezető sem csinálhatja mindig azt, amit szeretne, ez valószínűleg még Kim Ir Szennek sem adatott meg. Emiatt nem lehet megmondani, hogy meddig tart a pápa és hol kezdődnek a körülmények. De azért nagyon kíváncsi lennék, hogy mi a túrónak kellett előhozatni Daneels bíborost a múzeum raktárából, és mi volt az a katyvasz a tavalyi rendkívüli szinódus körül. Most az van, hogy ha elhangzik az, hogy 'lelkipásztori szempontok' vagy 'irgalom', akkor sokan rögtön az ördög patás lábát kezdik keresni.
acido domingo
2016. január 27. 17:25
Ha csak azért tolta előtérbe a relativista nyugat-európai püspököket, hogy azok pofára essenek, akkor tulajdonképpen jó munkát végzett. Reméljük, hogy erről volt szó. Mindenesetre úgy hallottam, hogy egyszer-kétszer ő is kapott a gallérja mögé a mosogatóléből.
ancilla
2016. január 17. 23:51
"A Világbank és a környezetvédők, vagy Ferenc pápa szerint nem trendi a Szűzanya képeinek kivetítése az Ő ünnepén?" Sajnos nem tudom, hogy a Szentatya miről mit gondol, mert sokszor képességeimet maghaladó feladat követni a gondolatmeneteit. Az előző kettő szerint biztosan, de tudtommal nem ők rendelkeznek a dolgok felett a Vatikánban... Mindenesetre példátlan tiszteletlenség volt, teljesen egyetértek. Ha visszaolvasol itt, láthatod bővebben a véleményemet. A "Sajnos ez van." mindössze annyit jelent, mint egy széttárt kar - hogy ez a helyzet. Tenni valamit? Legfőképpen imádkozni. És még elmenni ilyen helyekre, neked is ajánlom, hátha érdekel: http://jovoegyetem.hu/?p=358
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!