Modern épületet építene egy klasszicista sarokház helyére a Szent Szív apácarend

2015. december 15. 19:06

Védett épülettömböt bontana le, hogy egy modern, minimalista kockát építsen a helyére a Szent Szív apácarend. Az apácák csak a tetőteret használnák, az épület nagy része egy 52 lakásos társasház lenne, amiből némi bevételt remél magának a rend.

2015. december 15. 19:06

Kolostornak álcázott ingatlanfejlesztést vél felfedezni a Válasz.hu a Szent Szív apácarend palotanegyedbeli Uj Sophianum projektjében. Mint azt Zsuppán András írja, az apácarend pályázatot írt ki a tulajdonában álló, a Múzeum és a Szentkirályi utcák sarkán lévő épület vizsgálatára, miszerint hasznosítható-e jelenlegi, erősen viseltes állapotában, vagy inkább bontsák le és építsenek a helyére valami újat. Úgy tűnik, a nyertes pályázó bontana, hogy aztán egy minimalista épületet tegyen a kései klasszicista épület helyére.

A Válasz.hu cikke szerint az apácák csak a felső szintet és a tetőteret használnák, valamint lenne egy kápolnájuk, az épület nagy része 52 lakásos, mélygarázzsal ellátott apartmanház lenne. Az ingatlanok kiadása jövedelmet termelne a rendnek.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. április 16. 18:13
A penis sanctorum nem kéne?
Viator
2016. július 08. 12:24
Újítsák fel a régit. Belül alakítgassanak ha akarnak, de a régi homlokzatot mindenképp tartsák meg! És semmi ízléstelen modern emeletráépítés!
mokány
2015. december 26. 00:17
Alázatos egyházi atyák VS. Sancta Simlicitas.
még fokozza
2015. december 23. 21:43
A régi szebb de mocskos, poros, piszkos, egészségtelen, szegény-polgári. Az új nem annyira szép de tiszta, világosabb, egészségesebb, tágasabb. Az apácákhoz mind a kettő illik, (a Hollóházi templom is híres)a sajátjukról döntsenek ők, ne más. Ha a családomnak kellene, gyerekeknek, mindenféleképpen a világosat, az újat választanám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!