Munkavédelmet oktatnak az iskolásoknak

2016. szeptember 27. 21:10

Napo, a kedves rajzfilmfigura segít a gyerekeknek elsajátítani az alapvető munkavédelmi ismereteket.

2016. szeptember 27. 21:10

Általános iskolás, 7-9, valamint 9-11 éves gyerekek számára biztosít játékos módon elsajátítható munkavédelmi alapismereteket az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA).

Balesetforrásokat találhatunk otthonunkban, de az iskolában is. A szabadon hozzáférhető online tananyag és az oktatási segédlet Napo, a kedves rajzfilmfigura segítségével mutatja be az alapvető munkavédelmi ismereteket. Az interaktív, figyelemfelkeltő feladatok összhangban állnak a többi tantárgy anyagával is.

A gyermekeknél 7 éves kor körül kezd kialakulni az érvelési készség, néhány évvel később pedig már képesek összehangolt csapatmunkára, és a feladatok önálló elvégzésére is. Mindenképpen előnyös, ha már ebben a korban megismerkednek a kockázat-megelőzéssel, a veszélyes helyzetek kezelésével, így a későbbiek során ez alapvető készségükké válhat.

A programot az Európai Munkavédelmi Ügynökség itthon a Nemzetgazdasági Minisztériummal valósítja meg és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával juttatja el az óravázlatokat az ország általános iskolái számára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!