Nem megbízható egy hipoglikémiás rohamra szánt szer

2016. szeptember 08. 02:20

A cukorbetegek számára életmentő lehet az a figyelmeztetés, melyet a valasz.hu közölt oldalán. Így ha ön vagy hozzátartozója érintett a kérdésban, mindenképpen ellenőrizze ezt a gyógyszert!

2016. szeptember 08. 02:20

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kivonja a forgalomból és visszahívja a betegektől a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz (OGYI-T-4523/01) elnevezésű gyógyszer egyes tételeit. A forgalomba hozatali engedély jogosultja (Novo Nordisk A/S) azért kezdeményezte a gyógyszer jelzett tételeinek kivonását, mert azok közül egyes fecskendőkről leválik az injekciós tű, így azokat előírásszerűen alkalmazni nem lehet. 

A szer az inzulinnal kezelt cukorbeteg gyermekek és felnőttek azonnali, sürgősségi ellátására való. Akkor alkalmazzák, amikor a nagyon alacsony vércukorszint miatt a beteg elveszíti az eszméletét, azaz nem képes szájon át cukrot enni. Emiatt nagyon fontos, hogy legyen a betegnél működőképes fecskendő és gyógyszer, ami hatékonyan használható. 
 
A gyógyszerbiztonságért felelős hatóság arra kéri a betegeket, ellenőrizzék a gyártási számot a gyógyszer külső csomagolásán, és amennyiben az megegyezik az itt felsoroltakkal (FS6X539, FS6X909), akkor haladéktalanul vigyék vissza a gyógyszertárba, ahol kicserélik egy hibátlanul alkalmazható készítményre. Ha nem egyezik meg a gyártási sorszám, akkor nem kell semmit sem tenni, mert akkor az injekciós készülék működik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!