Több időt töltünk gyermekeinkkel, mint az 50 évvel ezelőtti szülők

2016. október 13. 22:14

Két generáció alatt többszörösére nőtt az az idő, amit a szülők a gyermekükkel töltenek.

2016. október 13. 22:14

A University of California friss kutatása szerint több időt töltünk gyermekeink társaságában, mint az 50 évvel ezelőtti szülők, tehát nagyjából a nagymamáink korosztályába tartozók tették. Leginkább a magas iskolai végzettségű szülőknek nyílik lehetőségük arra, hogy több időt töltsenek a gyerekekkel.

A '60-as évek óta kimutatható a tendencia: 11 nyugati országban van egyre többet együtt a család. Míg 1965-ben az anyák naponta átlagosan 54 percet töltöttek a gyermekeikkel, ez a szám mára 104 percre nőtt. Az apák ideje ugyanebben az időszakban megnégyszereződött: ők a napi 16 (!) perc helyett ma már egy perc híján egy teljes órát töltenek gyermekeikkel.

A nyugati országok közül egyedül Franciaországban csökkent a gyermekekkel együtt töltött idő hossza. A jelenség okát még kutatják.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!